Uitleg Appscape

Mijn profiel:
Op je persoonlijke profiel vind je het volgende:

 • Favoriete kamer: deze kan je instellen via: menu links bovenin – instellingen – wijzig profiel – favoriete kamer
 • Onder het kopje statistieken vind je je plek op de ranglijst, het aantal Escape Rooms dat je gespeeld hebt en het aantal badges dat je gespaard hebt tijdens het inchecken.
 • Recent gespeelde kamers: hier zie je alle kamers die je gespeeld hebt, zowel handmatig ingevoerd als de kamers waar je bent ingecheckt. Als je op meer klikt, kan je rechts bovenin op een + klikken. Op deze manier kan je handmatig alle kamers invoeren die je gespeeld hebt voor dat je Appscape gebruikte.

Escape Rooms:
Onder het kopje Escape Rooms vind je (bijna) alle Escape Rooms die er in Nederland zijn. Mocht je er 1 missen, laat het ons weten en we voegen die z.s.m. toe aan de lijst.
Je kan op 2 manieren zoeken naar een Escape Room, via de knop sorteer op en via  zoeken.
Als je de Escape Room hebt gevonden die je zocht zijn er 3 mogelijkheden:

 • zie je het logo van de Escape Room, dan kan je er inchecken via de iBeacon en vind je informatie over de kamers, algemene informatie en bezoekers statistieken. Het boeken van een kamer kan via de link die te vinden is onder het kopje informatie.
 • Zie je het logo van Appscape, dan is deze Escape Room net bij ons aangesloten en staat nog niet alle informatie in de app. Vraag bij een medewerker of het al mogelijk is om in te checken.
 • Zie je een rood logo van Appscape, deze Escape Room is niet aangesloten bij Appscape. Alleen het locatie adres van de Escape Room.

Ranglijst:
Via de ranglijst kan je andere spelers zoeken. Net zoals bij het overzicht van de Escape Rooms kans dat op 2 manieren: via de knop sorteer op en met de zoekfunctie.

Acties:
In de inbox vind u berichten van Escape Rooms in jou omgeving die een last-minute actie of een leuke actie aanbieden.
Je kan alles zien wat je op je eigen profiel ook kan zien.

Badges:
Hier zie je alle badges die op dit moment te winnen zijn. Je kan alleen badges winnen na het inchecken van een deelnemende Escape Room.

Instellingen:
Bij instellingen kan je het volgende:

 • Profiel wijzigen
 • Uitloggen
 • Account verwijderen

Deel Appscape:
Via de knop deel Appscape Kan je een link versturen naar vrienden/familie om ook deelgenoot te maken van Appscape.

Work in progress:

 • Ingevoerde kamers zichtbaar ranglijst:
  Op dit moment word er gewerkt aan een zichtbare wijziging in beide ranglijsten.
  Bij de spelers is het straks mogelijk om ook de handmatig ingevoerde kamers te zien van andere spelers, de top 3 word uitgelicht.
  Bij de deelnemende Escape Rooms word bij elke kamer een top 3 zichtbaar van alle spelers die die kamer hebben gespeeld en ingevoerd in Appscape.
 • Deelfunctie:
  Het is straks mogelijk om na het uitchecken de kamer te delen op sociale media
 • Push notificatie ontvangen:
  Als speler kan je straks een berichtje krijgen met kortingsacties of last-minute kamers bij Escape Room bij jou in de buurt.
 • Escape Room zoeken via locatie:
  Op dit moment is het alleen nog mogelijk om een Escape Room via de overzichtslijst te zoeken. In de nabije toekomst willen we het mogelijk maken om via Google maps naar Escape Rooms bij jou in de buurt te zoeken.